Tate Britain is one of the UK’s most significant and much-loved cultural institutions. The galleries refurbishment has been designed to maximise controlled daylight and reduce energy demand. An innovative shading system developed by us ensures artworks are lit to relevant conservation standards, avoiding direct sunlight and reducing the need for artificial lighting. This project won the 2014 Lighting Design Award.

 

Photography by Helene Binet

The Hive Library

The Hive is a fully integrated public and university library in Worcester. The project aimed for a high environmental performance from the outset and maintained that aim throughout construction to completion, and into operation. It has achieved a BREEAM Outstanding rating and is testament to the commitment and collaboration of the team.

 

Photography by Hufton + Crow

Max Fordham started his own practice in the spare bedroom of his Camden home. It was 1966. He was 33. In the near 50 years since, the practice has grown to more than 190 people in five offices around the United Kingdom.

 

Our approach differs from that of conventional environmental building services engineers. Each member of our team is trained in electrical and mechanical engineering, environmental design and building physics. We deliver buildings that work, with a focus on detail and finish, to ensure our engineering serves the architecture. It's the way Max trained his team and it's an approach that has endured.

 

 

42-43 Gloucester Crescent

London

NW1 7PE

 

tel 020 7267 5161

email post@maxfordham.com

 

www.maxfordham.com

 'The Ironmonger Baths, London, completed in 2012. Photography by Julian Anderson